25-05-2021

Naafcentreerringen. Altijd de juiste maat!

Vrijwel alle velgen die niet origineel af-fabriek door de autofabrikant zijn geproduceerd zullen een groter naafgat hebben dan de naaf van de auto waarop de velg wordt gemonteerd.Waarom naafcentreerringen?

Velg producenten willen op grote schaal velgen produceren tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Dit doen ze onder andere door het asgat van de velg zo groot mogelijk te maken. Echter ontstaat hierdoor het probleem dat de velg niet geschikt is voor elk type auto. Dit probleem kan worden opgelost met naafcentreerringen.

Met een naafcentreerring past u de maat van het asgat van de velg aan. Naafcentreerringen zijn niet alleen een hulpstuk voor het monteren van uw velg, ze zijn onmisbaar voor uw auto. Zonder naafcentreerringen is het namelijk onmogelijk om een velg exact in het midden te monteren. Een kleine afwijking kan al voor grote problemen zorgen naarmate de auto hogere snelheden bereikt. Denk hierbij aan hevig trillen van het wiel en op lange termijn veroorzaakt dit extra slijtage aan de wielophanging.

De naafcentreerringen zijn van kunststof maar enkele maten zijn ook in een aluminium uitvoering leverbaar.


REMA TIP TOP naafcentreerringen wandbord:

REMA TIP TOP heeft de top 32 naafcentreerringen speciaal voor u geselecteerd en handig gerangschikt op een wandbord (CR100001). De naafcentreerringen worden in verschillende kleuren geleverd. De kleuren hebben geen invloed op de passing van de centreerringen en kunnen soms per maat afwijken.


Voordelen:

  • Voorkomt hinderlijk trillen van het stuur en bevordert het rijcomfort
  • Voorkomt onnodige slijtage aan de wielophanging van de auto
  • Netjes gerangschikt op een speciaal wandbord
  • Bedrukte magneetplaatjes geven de specificaties per ring weer

RELEVANTE ARTIKELEN